zaterdag 8 november 2014

Lekker warm

Eventjes een kleine toelichting waarom wij altijd zo licht gekleed op de foto's verschijnen binnenshuis.

Ons huis, dat wij bewonen sinds juli 2013, is een PASSIEF huis.  een wat huis? Ja, je hoort veel over lage energie woningen en dergelijke, maar laat ons zeggen dat een passief huis nog een stapje verder gaat.  Ons e-peil is 7!!
En zo behoort ons huis voor het ogenblik tot de top 3 van de meest energie zuinige woningen in vlaanderen.  Veel isolatie en luchtdichte maatregelen zorgden voor deze uitzonderlijk lage score.  In principe hebben wij GEEN verwarming nodig.  In onze living staat dan ook slechts 1 klein pellet kacheltje en dit puur voor de gezelligheid.  Erg veel en erg lang kunnen wij dit niet gebruiken, maar hij krijgt een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid.
Onze warmte krijgen wij hoofdzakelijk door de zon en de volledig zuid gerichte woning.  Verder ook de stofzuiger, oven, kookplaat en 6 kinderen zorgen voor veel opgewekte warmte zowel boven als beneden.

Ons huis kan je het beste vergelijken met een thermosfles.  In de winter blijft al de warme lucht, lekker warm binnen, aangezien wij geen lucht verliezen.  En in de zomer blijft het lekker fris aangezien wij geen warme lucht van buitenaf zien binnendringen.

Mijn grootste dank gaat uit naar de zon en zeker dit jaar.  Want dankzij de uitzonderlijk lange verschijning dit jaar, hebben wij quasi nog geen pellets verbruikt HOERAAAA.
De zonneboiler deed het fantastisch en ook wat onze voorraad regenwater betreft konden we niet klagen.  Dankzij een filterinstallatie hebben wij overal regenwater dat in principe ook drinkbaar zou zijn.  Wij drinken het niet, maar voor tandenpoetsen, vaatwas, etc...kan het zijn dienst dus absoluut bewijzen.

In verdere dank, onze architect Rien Rossey uit Nieuwpoort.  Voor alle mensen die meer willen weten over hem en zijn bureau ; dagkantarchitecten



Geen opmerkingen:

Een reactie posten