zondag 27 oktober 2013

Gerookte zalm - home made

Jaja, het is herfst. De blaadjes vliegen in het rond en het zomergerief zit opgeborgen.
Alleen onze teerbeminde Oklahoma mag nog een rondje winterdienst draaien.

Gisteren in Nieuwpoort een lapje (ahum) of twee zalm gaan halen en de filetjes gepekeld met zout dus, koriander, dille, zwarte peper en rozemarijn. 
Paar uurtjes laten trekken.
Afspoelen, droogdeppen en laten rusten.

Deze ochtend in alle vroegte, ohkie aangestoken en zalmpie erin. Koud laten roken in de rookschouw.
Nu net de allereerste heerlijke schelletjes (ja weet geen beter woord) ofja plakjes (!) afgesneden.

Hmmm dit is heerlijk.

Nog op de menu (niet allemaal voor vandaag maar in de loop vd herfst) eend, fazant, kaas en mojitocupcakes (deze nm)

Love herfst/winter 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten