maandag 30 september 2013

Just like heaven

Mijn all time favourite film.
Zwijmel ....

49 ste keer, of was het 50?

Soundtrack "just like heaven - the cure" ... Aaaaaaah, love it

Het eerste naaisel NIEt voor de kinderen


Yip, het moest er ooit van komen. Waarom ik het ben blijven uitstellen dat weet ik niet.  misschien omdat kinderen sneller iets leuk vinden, of omdat ik in de winkel steeds tricots en katoentjes kocht met hartjes, vlindertjes en andere sprookjesachtige wezens.
Nu ben ik niet de dapperste onder de Vlamingen (kuch) en daarom wachtte ik wellicht geduldig af tot ik iets vond dat mij wel draagbaar leek voor de +30jarigen.

alrighty!

deze morgen kwam de postbode met een nieuwe lading sjiekebielestuff en jaja, er zat zowaar iets tussen dat ik wel voor mezelf zou kunnen gebruiken.

wat te maken, oh wat te maken.
so much to do, so little time.
Het nieuwe singer boek ligt hier toch maar te liggen, brandt mijn ogen uit en verhindert me soms te slapen, gewoon omdat ik wil verderbladeren en ik die stolplooirok nu toch wel heeeeeeeel mooi vind, heb ik mij eraan gewaagd, toegegeven aan het Singer boek. poging 1 is aanvaardbaar en voor veel verbetering vatbaar, maar we leren verder.
Toch is het draagbaar vind ik en met een zonnetje als vandaag...spot on!...

donderdag 26 september 2013

Singer

Nieuwste aanwinst, deze namiddag aangeschaft.
wat staan er leuke dingetjes in. Hopelijk vind ik vanavond een gaatje om er verder in te piepen.


lilli poppy

Drukke dag....heb ik er andere haha en waarom oh waarom wil ik daar dan nog een workshop tussen gooien.  heb een reeks van 3 geboekt bij Lilli poppy in Veurne en wegens moeheid dacht ik deze middag even verstek te laten.  wat een geluk dat ik geleerd heb om door te zetten :-)
heerlijke namiddag in de workshop t-shirt maken.

Barbara gaf prima uitleg, neen niet prima, gewoon schitterend. Mijn machien kreeg een nieuwe tweelingnaald en ik kreeg massa's nieuwe tips en tricks.

Dit is mijn resultaat, foto genomen in de les.

 
note me down voor volgende week en de week daarop.

woensdag 25 september 2013

Kaarsjes kaarsjes op de taart

Geen genaaisel vandaag... Maar een jarige! 
Mijn Benny mocht een +1tje doen.
Nu zijn we weer even samen 31
Ook nog woensdag en met 6 Kids is deze nm echt *tuuuuut*

Morgen weer een workshop @lillie poppe in Veurne. Meer daarover... Juist ja

Morgen!
Xx

Sjiekebiele

OW ow... Nog dit! Heerlijk pakje ontvangen vandaag van Sjiekebiele
Suuuupersnelle service. Maandag besteld, vandaag al thuis!

<3

dinsdag 24 september 2013

Vlotjes

Je leest het vaak : "een rondje bandwerk".
Ik wist niet goed wat me daarbij voor te stellen, tot vandaag.
Na de knipdag van gisteren, vlogen 3/4de van de knipsels onder de lock en werden dit :


En ook ... Dat ;-)


Fijn fijn fijn :-)

Helaas nog een paar knippies over, maar de tijd was op!
Morgen een nieuwe dag...

maandag 23 september 2013

Knip

Het zat eraan te komen... Jaja, de stapel van stoffenspektakel en mijn schaar hadden een date!
Was eigenlijk voor gisteren gepland maar werd verplaatst naar deze namiddag.
Wat ging het lekker vlot en knip knip hop...een ganse stapel to do's erbij :-)
Heerlijk !

Hopelijk snel de tijd om ze onder mijn lock om te toveren tot wearable dingetjes. Momenteel zijn het longsleeves-met-enveloppehals-in-wording want de herfst deed zijn intrede.
Boy 116, girl 166 en 128
Boy 134 is voor een andere dag.


zondag 22 september 2013

Mijn tweede maatje

Lockie :-)


Mijn maatje

 Mijn gerief ! Met tweelingnaald erop momenteel ;-) 


Gênante problemen met de naaimachien

Ja, je kent het wel (hoop ik).
Je wil gaan naaien en vindt die naailessen waar je 3 keer heen bent geweest, niets voor jou.  Men start het web te verkennen en stoot op schitterende blogs met schitterende resultaten. Daar lijkt nooit iets verkeerd te gaan en lijken die allen een aangeboren naaigen te bezitten. Over de prachtig geïllustreerde boeken zwijg ik nu bewust want o m g... *jaloers*

Voor alle duidelijkheid, ik heb dat gen niet ! Enkel de kriebels en een wil tot leren en proberen, eindeloos proberen. Mijn tornmesje was (en is) mijn beste vriend. 

Bij deze, een overzichtje van mijn beginnersproblemen. Dit om anderen een hart onder de riem te steken, want ohjaaa er zijn nog klunzen op de wereld. Zelf klunzen die hun eigen onkunde gaarne op de machine steken en dan ook nodeloos naar de winkel hoppen om met natuurlijke blush het pand (voor, achter etc...) te verlaten.

Mijn persoonlijke Top 10! 

1. Geen mooie steken, nochtans ging het prima daarnet bij de mevrouw in de winkel...
Spoeltje averechts ingestoken en bij deze nogmaals (!) een herhaling gekregen van de lieftallige geduldige winkelmadamme, ditmaal MET handgebaren: men neme het spoeltje in de linkerhand, draad rechts en spoeltje draait tegen de klok. Voilà! Opgelost! Spellement stikt als een euh... Ja, gewoon weer goed ;-)

2. Lockmachine, veel te los! Uiteraard ligt het aan de singer ! Niet dus...
Dames, zet uw persvoetje ALTIJD, immer, toujours, naar BENEDEN. Het ding zegt geen tuut zoals mijn trouwe brother naaimachine als je voetje naar omhoog staat.  Als je dit controleert, spaart het je een portie schaamrood in de winkel.

3. Je zou denken dat ik het ondertussen al wel geleerd heb en eerst mijn handleiding zou controleren.  Nope, geen 2 schaamroods zonder 3 bij mij. 
Stof trekt in de spoel, spoel blokkeert. Uiteraard iets grondig kapot! Met spoed naar de shop, de emergency machine al afgestoft. 
Hm ja ok, machine niet goed gedraad, draad niet in de hendel bovenaan.
Stoem stoem...
Regel 1 van alle problemen : herdraad altijd eerst!!

En ohja, problemen met bovenste steken, zijn door de spoel en omgekeerd! :-)

Verder op 4. 3 van de 4 lockdraden goed gedraad geeft GEEN mooi resultaat. Echt niet :-) ligt niet aan je tricot, je draadspanning, je machien, ;-) 

5. Te snel naaien en open schouders en andere naden. Meestal op de lock dit. Begin voorzichtig, na een paar keer gaat het echt beter.

6. Te enthousiast het mesje van je lock gebruiken en euh wat stof te kort komen.

7. Niet dicht genoeg bij de lock en delen open. Tornen van gelocksel is echt niet fijn.

8. Mouwen achterstevoren en binnenste buiten eraan gekregen (jaja, herhaaldelijk, ik leer traag) ook 1 keer capuchon omgekeerd erop. Oh joy...
Denk voor je doet is echt geen overbodige luxe, speld in het begin en draai je werk mooi zodat je ziet dat je mooi resultaat zal bekomen (het bespaart je tijd in het begin en later moet je het niet meer doen eens je weet hoe het moet)

9. Bijna in je vinger stikken. Maar echt hé.

10. Dat zwart dingetje aan je persvoet, je weet wel, waarmee je er het voetje afhaalt. Awel, daar herhaaldelijk je vinger onder steken. Excuus, naaimachines zijn niet echt gemaakt voor linkse pootjes, maar dan nog ;-), een blauwe vinger is ook geen zicht. 

Voilà, zo zie je maar! Ik beperk met tot deze 10, maar ik beschik over nog meer stoten.

Koekepeertje

Deed gisteren van workshop t-shirt naaien bij koekepeertje in Brugge.
Super!

Ziehier het resultaat 

Heerlijke winkel! Kocht nog wat stofjes voor de jongetjes (ja, neen die kocht ik niet op spektakel) en mooie geribde boordstof in hippe kleurtjes (ook niet gezien tijdens mijn Blitsbezoek te Gent). Elk excuus telt he en stof heb je nooit genoeg, toch?! 

1,2,3,4,5 en 6 op een rij

in omgekeerde volgorde :-) de 6 grootste liefdes in mijn leven.  Soms wil ik ze allen samen of elk afzonderlijk ter adoptie afstaan, maar meestal wil ik ze gewoon keidicht bij me.  Ze hebben elk hun kantjes, hun ambetantjes en hun grote hart. lovie dovie....
 Arne en Aure : 13/2/2012
uk en puk, chip en charlie, buggle en muggle....ze hebben duizend en 1 namen.  ze kwamen veel te vroeg piepen en wogen met hoop en al een pak suiker. nu zijn het gekke peuters die al kruipend de wereld verkennen. woordjes daar moeten we nog op wachten maar hun gekke lachjes en hun mooie snoetjes zorgen ervoor dat ik ze zou willen opeten.

Alyzée 22/3/2010
zeetje, prepareetje, mijn scheetje. had ook haast en woog een suikerpak en een half, heeft de liefste ogen, het mooiste stemmetje, het hardste hoofdje en het sterkste karakter.  vaak gestraft, nog vaker geknuffeld.

Aaron 19/3/2009
aaronnie bonnie, mijn lieve beer, mijn babbelgat, mijn sterke man. een hoofd vol vastberadenheid en 2 handen die weten wat werken is. een echte jongen jongen.

Anaïs 10/2/2008
 ananies, mijn hartedief.  weet wat ze wil, kan het zeggen als een grote dame en laat zich niet doen.  lief en zacht, behulpzaam, graag geknuffeld een echt kwebbel bebbel die nu enkel graag gezonde dingen eten wil.  niet alle kleren zijn gelijk en 's morgens duurt het soms lang tegen dat er wat tevoorschijn komt.
helpen is niet haar sterkste kant er vanonder muizen dan weer wel :-)
Alexander 17/8/2006
tander wander, mijn grootste boy! groot in alle opzichten, groot in woorden, groot in gestalte. zacht en behulpzaam, zorgzaam. zie je tander, zie je zijn ipad. lezen dat deed hij reeds gisteren en hoeft vandaag niet meer ;-) rekenen even min. F.C. de kampioenen is zijn favoriet

 

Arne. kijk mama, zo moet je stappen.  we wachten nog steeds geduldig op die eerste stapjes


Aure. mooie lachebekje. zo blij dat jij bij ons bent!

Stoffenspektakel

Vrijdag was het zover! Mijn eerste keer stoffenspektakel :-)
Met de nodige zenuwen en dosissen nalu (korte nacht met dank aan mijn jongste 3 kabouters) ging ik gewapend met grote zakken richting Gent.

3 toeren rond de Ikea en hoera hoera ik vond een parking waarvoor geen halve dagtocht nodig was en als bij toeval stond ik voor hall 3 (jaja die van de stofjes). Graag zou ik dit willen toeschrijven aan mijn fantastische deskundigheid en parkeertalent maar euh toeval en “oerechance” gelijk wij zeggen in westvlaanderen zijn juistere termen.

Als een volleerde stoffenjaagster stond ik bij de eersten aan de deur. Ik aanhoorde verhalen over overlocks, webwinkels en de meeste wilde projecten waardoor ik me weer een echte beginner voelde.
Jaja daar zwieren de deuren open en iedereen zwerft binnen. Ready to hunt.
Door mijn nalu’s was mijn eerste kraam euh eigenlijk… Het toilet :-)

Het viel nog mee de eerste minuten, maar algauw merkte ik dat dit wellicht de allerlaatste stoffen op aarde zijn en als je ze niet kunt bemachtigen je een eenzame en projectloze dood zal sterven.
Ok ok… Even diep in en uit…. Zen mode aan en we wagen de grote sprong.
Uiteindelijk verzamel ik fleece, broekstoffen, gabardine en een berg tricot. Me happy! En gaat in Kortrijk weer.

 Mijn vingers kriebelen, mijn naaimachine en overlock ronken van
Ongeduld.
Ja ik denk dat ik mag zeggen dat ik de naaimicrobe te pakken heb…
20130922-072622.jpg
20130922-072630.jpg
20130922-072639.jpg
20130922-072652.jpg
20130922-072700.jpg

ME!

Wie ben ik? Hm ja, wellicht de vraag van 1 miljoen :-)
Soms ben ik lief, begrijpend en zeer sociaal, op andere dagen kan ik een echte bitch zijn. Ach, wie herkent dit niet he.
Voorts ben ik moeder van 6 (3 girls, 3 boys) de oudste werd geboren in 2006, de jongste 2 kwamen in duo in 2012.
Ik ben psychologe van opleiding maar full time huisvrouw (soms en meestal de desperate soort) van beroep en dit 24/7.
Als hobby’s heb ik recent het naaien ontdekt en doe ik vanalles om mijn techniek bij te schaven.
Lezen doe ik ook graag en ik heb een zwak voor het eind 19de eeuwse romantische Engeland.
Ik kan overweg met een piano en bak ook graag wat in de oven.
Voilà, me in a nutshell…
20130906-093035.jpg